Mediation

Het fenomeen Mediation komt uit Amerika en is naast de juridische weg een manier om tot afspraken te komen bij conflicten. Bij conflicten die uit de hand lopen kun je juridische hulp inroepen om te zorgen dat jouw belang het beste wordt gediend. In tal van situaties is dat een prima manier maar in sommigen juist totaal niet. Neem scheidingen. Kinderen zijn niet geholpen met ouders die elkaar in de rechtbank te vuur en te zwaard bestrijden want uiteindelijk blijven ze wel de ouders van deze kinderen. Deze kinderen moeten dan niet alleen met de breuk maar ook de langdurige strijd zien te dealen en zijn dus niet geholpen met geslepen advocaten die na de uitspraak de deur achter zich dichtrekken en de gebroken familie met de brokken laten zitten. Dat er iemand wint betekent niet dat er geen verliezers zijn en dus Mediation die in belang van een ieder probeert te handelen.

Samen uit de ellende komen heeft dan de voorkeur en voorkomt ook dat er voor en over je wordt beslist.

Een goede mediator weet in alle conflict situaties waar de kansen liggen voor een mogelijke oplossing. Mogelijk, want uiteindelijk gaat de mediator nergens over, wellicht zelfs alleen over de manier waarop het gesprek zich ontwikkelt. Een mediator, of bemiddelaar, zal proberen te zoeken naar de mogelijkheden en ruimtes die er in het geschil te vinden zijn. In ieder conflict zitten emoties gevangen die een afspraak of oplossing in de weg kunnen zitten. Het is aan de vaardigheden van de mediator om hier een weg in te vinden en de partijen in te laten zien dat woede zelden iets positiefs brengt buiten de opluchting die dit tijdelijk even kan geven. Een coach die Mediation skills heeft kan deze ook in andere situaties benutten. Er hoeft niet persé een escalatie te hebben plaats gevonden om toch last te hebben van:

  • Een verstoorde relatie
  • Een negatieve bedrijfscultuur
  • Pestgedrag op de werkplek
  • Conflicten binnen groepen of afdelingen
  • Coaching trajecten met ontvlambare types
  • Slechtnieuwsgesprekken
  • Kwetsbare omgevingen

In dit geval kunnen Mediation vaardigheden, zoals het ‘geweldloos onderhandelen’, instrumenten zijn om partijen op een respectvolle manier met hun verschillen of uitdagingen te confronteren en deze tot aanvaardbare proporties terug te brengen .            

Remco